Forside

CigarDagbok

holt.no

Juni 2003


Mai/Juni 2001
April 2001
Mars 2001
Februar 2001
Januar 2001


Desember 2000
Oktober 2000
September 2000
August 2000
Juli 2000
Juni 2000
Mai 2000
April 2000
Mars 2000
Februar 2000


06.06.2003
Siste månedlige møte med filosofene for våren. Ble avsluttet med vin og øl, og en glimrende Hoyo de Monterey, des Dieux fra sigar.com - en nydelig cigar. Virkelig god! En overraskelse i smak. Faktisk så god at jeg utbrøt det høyt og tydelig - til bordets humoristiske glede.

Ellers må det jo bemerkes at det nesten er to år siden sist jeg skrev her. For lenge, for lenge. Men jeg kan love mine eventuelle lesere at jeg har røkt adskillelige cigarer - selv om jeg ikke har hatt tid til å skrive om det.23.06.2001
Etter å ha jobbet nesten hele dagen for å få i stand barnerommet, i annledning fravær av mine to kjære, har jeg som belønning røkt en av mine få gjenværende Montecristo Especiale. Nydelig, lang, tunn, akkurat passe moden, etter 4 måneder i humidoren, og med en montecristosmak som virkelig svever inn i smaksløkene. Ahhhh.

31/04 - 13/06.2001
Kun en grunn til mangel på oppdatering her. Jeg fikk en datter den 08.05.2001. Og siden har det gått slag i slag. Dagen etter, den 09.05, var det cigarlag på Lorry, med en eske innkjøpte Montecristo nr 5 som grunnlag. Etter å ha prøvd 8 stk, var konklusjonen, alle som en var altfor tett rullet, og umulig å røke .

Heldigvis hadde jeg med meg en Partagas Lusitania (?), Dobbel corona, tror jeg, og Jostein L.ga meg en usedvalig god Davidoff, type Corona. Lorry har jo en del cigarer, så det gikk bra...

Det hører med til historien at jeg fikk byttet resten av cigarene hos SOL, hvor jeg også hadde kjøpt dem - veldig god service! Siden har jeg røkt tre av de nye montene, uten problemer. De er ujevne, men gode - og de lar seg trekke!

Har også nydt noen Flor de Cubana ved to jobbfester. Ok cigarer det, men kanskje ikke den store nytelsen.

I tillegg har jeg røkt en av mine dyrebare Bauza, pyramids, som bare blir bedre og bedre.


01/04  - 30/4. 2001
Dette skrives den 01.05.2001. Noen cigarer er nydt i april, men ingen av dem har fått eget notat her. Kan likevel nevne at jeg har prøvd noen nye typer: Custa-Rey, Aristokrat, Domenikanske republikk; veldig mild, nesten for mild, og rund, men med liten fylde. Dessuten har jeg smakt på Bolivar, Bonitas; sterk og rund. Og i tillegg har jeg prøvd Punch, Corrona, som jeg likte godt. Den hadde medium styrke, og med en god, rund smak. Den ble nydt fredag den 27/04, hvorefter jeg senere på kvelden henfalt til en gammel flamme, en Montecristo nummer 4. Som smakte utmerket, den også.


11.03.2001
Har avnytt en Montecristo Especiale, til skrivning av 2 produktark jeg måtte ha ferdig. Ellers nøt jeg 2 Montecristo nr 4, til en liten feiring på jobben i forrige uke, og har ellers avnydt noen Montecristo Mini de siste tre ukene. De er fine, hvis man vil ha fem puff med den gode Montecristosmaken!


20.02.2001
Nyter en Cupido Churchill etter strevsomme timer med oppussing av gammel leilighet før salg. Pusset, vasket, og malt første strøk over dørramme inn til stuen min. Trett, og cigaren smaker godt, om enn litt for mild ( eller bare for luftig ?), for min smak.

Siden sist jeg skrev her, har Jenny og jeg kjøpt leilighet i Valdres gata 2. Pusser opp der også, og Far har bodd der, og pusset opp for oss. Han er svært snill. Vi hadde ikke greid det uten ham.

Snart natten nå.


21.01.2001
I går, den ro.01 hadde min kjære Jenny R. vernisage på Galleri F15, sammen med en rekke andre kunstnere, i en utstilling over temaet Kristus. Etterpå var det fest, hvor jeg for første gang testet Montecristos minicigarer: "Mini". Gode om enn altfor små! Og festen var hyggelig den.

17.01.2001
Røkte en liten Henri Wintermans, mens jeg la ut min nye side: Cigar-divertimenti.

14.01.2001
Akkurat ferdig med en Bauza Pyramid. De blir bare bedre og bedre - og færre og færre i min humidor... akkja. I går røkte jeg en Hoyo de Monterey short Hoyo Coronas, i Milas dåp, og den smakte meg vel!

På fredag 13.01 forsøkte jeg et nytt cigarbekjentskap, nemlig Cupido Churshill. Den var ok, men ikke noen kjempecigar vel? Jeg har en mistanke om at den vil ha godt av noen mneder til i en humidor - og det ligger tre til i min, som venter på å bli røkt opp - ganske enkelt gå opp i røk og smak! Ahhh - cigarer!

03.01.2001
2001 en cigaroddyse. Og det ble det hos Gunstein og Eirin, på nyttårsaften med nydelig mat - pinnekjøtt av hjort - intet mindre - svært hyggelig vertskap og venner. For ikke å snakke om de andre gjestene. Svenske Mobert satte stor pris på mine montecristo, nr4 og especiale. Det gleder et cigarhjerte å få utropet "GJERNE", når man tilbyr noen en cigar. Gunstein har sluttet å røke og var prinsippfast - han om det, mumle, mumle. Men det er også godt. Om et halvt år feirer vi hans røkeslutt med å røke en trygg og god cigar sammen - tipper jeg.

Min kjære Jenny så skikkelig nyttårsaftensvakker ut, og holdt ut til siste stund - til tross for sin lykkelige tilstand. En svært god, svært perfekt aften.23.12.2000
Har røkt en hel del av det min humidor for tiden inneholder, Hoyo de Monterey; Mintecristo nr 4,og Especial; Bauza Pyramid, Rome Y Julieta, pluss noen sporadiske.

En cigar jeg ikke syntes så mye om ble kjøpt på et utested, kommer fra den den domenikanske republikk, og kalles Fore. Formen var omtrent som en lang robusto.

Kom i tube med lokket formet som en golfball. Ikke så rart, kanskje: Fore er det ordet man bruker for fare i golfspill. Medium til dårlig cigar, etter min mening.

I kveld roet jeg meg ned med en Hoyo de Monterey, Short Hoye Corona. Sammen med en Braastad congnac. En ikke ueffen kombinasjon. Så får vi se om familievidervordighetene i julen tillater noen flere cigarer da!

03.12.2000. Røker en Montecristo Especial, mens jeg skriver dette. Har ikke oppdatert denne siden på over en måned. Det lover ikke bra for min Internettinteresse... Men altså i går smakte jeg en nydelig Hoy hos alá og Kate. Dette etter utmerket ekte arabisk mat, og til en kjempegod arabisk kaffe. Nydelig. og Alá som den generøse vert bød på cigarer og vannpipe med nydelig honningaktig tobakk.

Ellers har jeg røkte både Montecristo, Hoyo, Bauza, Rome Y Julieta siden siste jeg skrev her. det har vel egentlig vært en god cigarmåned. Og humidoren har omtrent 50 cigarer i magen sin. Aaah.


31.10.00. Akkurat ferdig med å rette en Ex Phil besvarelse, i min egenskap som Internettlærer i Ex Phil / Ex Fac for NKS. Mitt selskap var en Montecristo nr 4. Innkjøpt på en jobbtur til Nederland. Der sikret jeg meg også en eske Hoyo de Monterrey, med "Short Hoyo Coronas". Gode cigarer det! Siden dette sist ble oppdatert, har jeg nok også smakt min Montecristo Especial, og en og annen Romeo Y Julieta, med mer. Humidoren er god og full, og livet er godt, slik sett.

16.10.2000. En generell oppdatering mens jeg røker en Zino, Mouton Cadet nr. 1. Siden sist jeg oppdaterte denne siden, har jeg røkt noen Montecristo Especial, noen Monte nr 4, og vel også Romeo Y Julieta, Expedicion nr. 4. Dessuten har jeg smakt på en utmerket Hoyo fra Cuba; nemlig "Coronation".

Faktisk røkte jeg noen Montecristo nr. 4 nå i helgen, i anledning av at jeg for første gang på 24 år spilte golf, tok det særskandinaviske Greencard, lykkelig tilstedeværende på firmaet Pro Ex sin golfhelg. Takk for det, og en cigar til deg Rune!


09.09.2000. Under stjernehimmelen i godt herreselskap, på et gårdstun i vidunderlige fredelige ommgivelser i et 30 års lag, nøt jeg en Romeo & Julieta exibition nr. 2.

01.09.2000. Nøt en Motencristo nr 4 på seminar med alle i markedsavdelingen hos Nextra.


Tilbake til toppen av siden

30.08.2000. På Kennet Bs fest etter hans svært vellykkede vernisage, avnøt jeg en god Montecristo nr. 4.

29.08.2000. Nøt en Zino Mouton Cadet nr. 1, og leste ferdig Carlos Wiggens roman Arkadia. Ok bok, stille cigar.

27.08.2000. Gunstein B. og jeg nøt hver vår Romeo Y Julieta Exhibición No. 4 på East, sammen med Jenny, etter et bedre sushimåltid.

25.08.2000. Etter 14 dager på Kreta nøt jeg  en rolig Romeo Y Julieta Exhibición No. 4, sammen med en mild Braastad Cognac. På Kreta var det varmt, og kun et par Montechristo nr. 4, og noen få Romeo Y Julieta ble avnydt, dog med nytelse...

07.08.2000. En Bauza, Pyramid ble avnytt i selskap med Randi, Cecilie og Jenny på Lorry. Bauzaen var medbrakt.


Tilbake til toppen av siden

28.07.2000. I går røkte jeg intet mindre enn en Bauza, "Pyramid", og en Don Thomas, "Blunt", en ny cigar for meg, mild og god. Dette skjedde under avnytelsen av rødvin, og en rekke sjakkpartier hos Kennet B., på hans atelier. Ah, en varm og litt lummer sommerkveld, ganske perfekt blanding, av spill, lek, alvorlig samtale - og gode cigarer!

25.07.2000. Avnøt en Domenikansk PArtagas, 8-9-9 på Lorry, i hyggelig og lang samtale med Randi T. Ett nytt og ok bekjentskap når det gjelder cigarer, men kanskje heller ikke mer?

21.07.00
I går røkte jeg en Cohiba Siglo nr. 1, og leste siste kapittel i Yaloms "Kjærlighetens bøddel". Om en drømmer, en mann som fortalte hele sin livssituasjon gjennom sine drømmer, et halvt år etter at han ble pensjonert. Angsten for døden, som det skjulte motiv, utløst av at han pensjonerte seg: = var ferdig med livet.


Tilbake til toppen av siden

13.06.2000.
Hentet mine Internettbestillte Bauza, Pyramid, fra Domenikanske republikk i dag. Tollen, momsen, tobaksavgiften, og posten gjorde en boks over 800 kroner dyrere. Kunne ikke la være å smake, tror at jeg varmrøkte den en smule. Men cigaren var likevel god - men var den så god at den forsvarte en tredjeplass i Cigar aficionados test av pyramider?

11.06.2000.
Min kjære Jenny tok meg med på Peters matsal - vanvittig god mat, og en god Zino Mouton Cadet, som har hatt godt av å ligge litt i humidoren.

10.06.2000.
En stille Montecristo nr. 4, sammen med Jenny, som en avslutning på en rolig lørdag.

09.06.2000.
Lang og god samtale med Randi Th. Vi knakk nesten en flaske med svært, svært  god portvin, og jeg knakk både en Zino, Mouton Cadet nr. 1 og en Henri Wintermans, Half Corono.

08.06.2000.
På kino med Gunstein og Jenny for å se Tha talented mister Ripley, så på East, Bislet for en bit  Sushi. Etterpå ble det en zino, Mouton Cadet, og siden på The fisherclip en Montecristo nr. 5. Som gustein også deler smaken for...

07.06.2000.
Guttkveld, fra Jacob Aals til Colloseum for å se på Gladiatoren. Ikke stor kunst, men kanskje stor filmkunst (?), i alle tilfelle film av relativt stort episk format, med masse flott actionscener. Zinoen på Lorry etterpå smakte godt...

06.06.2000.
Først på Cafe Amsterdam, så på Lorry, hvor jeg nøt en Zino Mouton Cadet, sammen med Randi Th., Øystein, med flere.

05.06.2000.
Topi T. på jobben hadde med seg 23 Zino, Mouton Cadet nr.1 i tube til meg fra Tyskland i dag. Kvelden var rolig, og kontemplasjonen kom snikende når jeg nøt en av disse i stillhet, alene; Livskvalitet med et snev av det gode liv.Tilbake til toppen av siden

31.05.2000.
Feiret Jostein og Ninas nyfødte gutt - med en Montechristo nr. 1, spilte sjakk med Kenneth, sammen med gode Montecristo nr 2, og nr. 4, og noen gode Domenikanske Partagas, type Puritos, små cigarer, med relativt fyldig smak.

30.05.2000.
Stille kveld med lesning, portvin og en Montecristo nr. 5.

29.05.2000.
Feiret Jostein L. - han ble Cand. polit i dag, med hovedfag i antropologi. Vel fortjent, og Montecristo nr. 5.

25.05.2000.
NRK Aktivum hadde sommerfest hjemme hos Bjørn S, der jeg kompleterte et nydelig helstekt lam, koselig atmosfære, god drikke  - og hyggelig selskap, med å nyte en Montechristo nr. 5, og en Macanuda, Duke of Wellington.

20.05.2000.
Thorild B.s 40 årsdag var en glimrende anledning til å nyte en gave fra min kjære Jenny, nemlig en Romeo & Julieta cedros de luxe nr. 2. (Cuba). For senere å avslutte de veldig sene nattetimer med en ganske alminnelig Macanuda, Duke of Wellington, pyramid-type (Jamaica). GA også bort kveldens siste, nemlig en Montechristo nr. 5. Jaja, men den ble satt veldig pris på.

18.05.2000.
I en lett tretthet etter arbeid, smakte kaffe og en Montechristo nr. 5 utmerket.

17.05.2000.
Nøt både en Montechristo nr. 5, og en La Aurora, "Fino", i anledning dagen. Dagen ble enda bedre med dette.

13.05.2000
Etter å ha hjulpet Henrik og Jemima med å vaske i nyoppuset leilighet, smakte en Macanuda, Duke of Wellington, pyramid-type svært godt i min egen godstol: Stillhet, kontemplasjon og cigar.

08.05.2000.
Marie, min søster fikk en datter søndag den 07.05.00, og dette ble behørig feiret sammen med svoger Tore og omtrent 10 andre glade menn. Med en Montechristo nr. 1. Svært god cigar det!

05.05.2000.
Jennye Marias bursdag og vernisasje på Wang. Det gikk med 2 MonteChristo nr. 4.


Tilbake til toppen av siden


30.04.2000.
I går på Tore, Rune, Anders og Elins forsinkede innflyttingsfest, var cigarhøydepunktet en Rome & Julieta cedros deluxe nr. 2.

I dag var cigaren en test av Punch, Petit Coronation. En behagelg cigar, en fyldig og god overraskelse.

I morgen er det første mai og en behagelig fridag.

29.04.2000
I går, fredag 28.04, spiste Jenny og undertegnede en lett sushimiddag på helt rått, Grünerløkka, som ble avsluttet med en liten Montechristo nr. 5. Etterpå, hjemme igjen, registrerte jeg et nytt holt-domene: www.holt.ws (sjekk det ut!!) - mens jeg samtidig røkte en Macanudo kort robusto type cigar.

Dagen før; torsdag, avsluttet jeg min egen stille kveld, med å lese ferdig Yalom, Da Nietche gråt, samtidig som stemningen ble svært god, for bokens oppmerksomhet ble delt med en Romeo Y Julieta Churchill. En god cigar, men samtidig en cigar jeg ikke får bestemt meg om jeg liker eller ikke.

25.04.2000.
Ganske enkelt en luftepause etter jobben; med en Macanudo, kort robusto. God, men med en ørliten sur smak?

24.04.2000
I går var vi på påskelamm, hos Tore, venn av Nina, Jennys gode venninde. der ble det avnytt til stor glede for meg selv, to gode Montechristo nr. 4. Feiringen var også ellers utmerket!

I dag har Jenny og undertegnede spist vår mat på Lorrys, avsluttet med en Montechristo nr. 5. Det er påfallende hvordan cigarer bidrar til sinnets munterhet og smaksrikhet.

23.04.2000.
Påskeaften i går ble feiret i stillhet sammen med Jenny, og avsluttet med en portvin, og avnytelsen av Romeo & Julieta, cedros deluxe nr. 2.

Langfredag overvar Jenny og undertegnede Matteuspajonen av Bach i Trefoldighetskirken her i Oslo. Et mektig verk, med tre timers talende musikk. I tidligere tider var det innledende preken, og preken i midten av verket, i dag er det bare selve pasjonen, med en kort pause omtrent mitdveis. Jesu lidelse og død er sterkt gripende i en slik versjon. Etterpå nøt vi en rolig stund i biblioteksbaren i Bristol, hvor jeg også smakte en Macanudo, Caviar (short panatela). God og mild, med liten fylde.

Onsdag 10.04.2000. feiret vi Josteins innlevering av sin hovedfagsavhandling, på Biblioteksbaren på Bristol, feiring ble avsluttet med at "herrene" røkte hendholdsvis Montecriston nr 4. og nr. 5.


18.04.2000
Kaffe og en Partagas Petit Coronas fra Cuba var en ikke ueffen opplevelse. Det smakte godt og det varte lenge nok til også å konsumere jubileumsnummeret til magasinet Smoke, som ikke tiltalte min smak sååå mye.

11.04.2000.
En avslappet stund med Zino, Mouton Cadet nr. 1. En avlegger av Davidoff. Og det kan man vel se på konstruksjonen som er svært god og ren og pen. God, men ikke så god. Men nok at til at denne nesten-timen sørger for å senke skuldrene og heve kontemplasjonsnivået.

10.04.2000
Montechristo nr 5. Bekommer meg vel, særlig etter god (ekte) italiensk pizza på den søter restauranten Timian, og med en aldri så liten god kaffe til. Men den gir temmelig fort litt askesmak i munnen, og en ørliten snev av billig cigar - kan jeg være lurt - eller er cigaren for kort?

09.04.2000
I går, lørdag 8 april, spiste jeg først middag med min kjære Jenny, før middagen ble avsluttet med en liten Montechristo nr. 5. God, men varer så kort tid... Så dro vi på baren Bar & Cigar, hvor vi smakte på cognacen, og jeg røkte en Ramon Allones, Petit Corona. En god, fyldig og ganske sterk cigar. Nydelig, og med barens spesialkaffeblanding for cigarer ble det hele enda bedre.

Kvelden ble avrundet med enda en liten cognac, og en Rome Y Julieta, Churchill, en skikkelig krydret opplevelse: Cigar!

04.04.2000
Akkurat ferdig med en fyldig, men dog mild AVO, XO series, Preludio. Ganske god; en anledning til stillhet og lesning.


02.04.2000

I bursdagsselskap hos Gunstein B. i går på lørdag 0104.2000, røkte jeg en vanlig Zino, Mouton Cadet nr. 1. Den er ok den, men ikke så veldig mye å snakke om, særlig ikke når man er sørpe forkjølet og smaksløkene befinner seg i virusiell neddopet tilstand. Da er Zinoen ganske enkelt for svak!


Tilbake til toppen av siden

06.02.2000. Montecristo Nr. 1.
På søndag var min quinde, Jenny og undertegnede først på shopping, noe jeg absolutt ikke kan fordra - selv om det altså denne gangen var til meg... Så etter å ha hentet noe på postkontoret, inkludert noen Internett-bestilte cigarer, valgt vi å spise på Lorry. Maten var... Lorrygod, er kanskje den riktige beskrivelsen.

Etter maten var det kaffe. Og til kaffen valgte jeg å knerte en av de fem cigarene jeg hadde bestilt. Mens Jenny altså leste sitt Dagbladets magasinet, røkte jeg Montecristo nr. 1

Og hvilket vid- under av en cigar. Nå kjenner nr. 4 ganske godt - det ligger noen tomme bokser i bokhyllen min, men nr. 1! For en fylde, for en svak krydring. Og den varer pga sin litt større størrelse også en smule lenger. mye nytelse, mye glede og mye kontemplasjon. Mens nr 4. i beste fall gir en alt dette i glimt, ga nr 1 dette - hele tiden, i sin helhet. Jeg har funnet en svært god cigar for meg selv.

Tilbake til toppen av siden

Cigar Forside

CigarDagbok

Cigarer jeg har smakt

Cigarlenker

Cigarsitater

Cigar-Divertimenti

 

 

Siden tilhører Anders Holt, og oppgir du kilden, må du gjerne kopiere den!